Saturday, October 24, 2009

CUCI



Hebat sangat hari nie dpt tngk ‘Cuci the Musical’. Tengok pula ngan anak Kak K… pehhh mmg best, seperti yg dijangkakan kalau aderr AC mmg pecah perut. Lawak sepontan yg tak membodohkan sesiapa… lawak original dari idea yg genius. Tak mcm pelawak yg kononnya no. satu di Malaysia mcm hampereh. Tol tak? dah la lawak bodohkan orng siap pinjam lawak org lain plak. Rasa maluu jerr nak ketawa. Ingat ayat anak murik pertama aku kata ‘cian’. Apelah kabar dia orng ek. Yg belakon dlm tu aderr Awie (i like that what i call truly lelaki) tingat kat Lorenzo sebijik ko. Hero yg di gilai ramai Hans oklahh.. i tak suka yg orng suka. Adibah Nor mmg best habis, suara pehhh marvelous. Aderr Vanida Imran, cantik pehh comel mmg sesue jadi artis. N lastly Aflin…. Dia lah nie punya cita. Kalau korng gi dari mula cita smp abis ketawa terbahak-bahak. Kelakar habis sampai malu kat diri sendiri ketawa tak sedar diri…. Tapi dalam ketawa2 tu boleh tak caya? air mata menitis laju menangis. Haiiii emo tol. Air mata jatuh laju tak mcm selalu laju gile malu plak kalau org sebelah tau nangis.? (Mau dia pk betol kerr bdk nie.) Napelah jadi gini. Aflin la nie dah masuk cita kedua yg di buatnya i tewas di physo dia. Dulu Buli n kali nie Cuci. Cita lwk yg boleh buat i nangis. Tngk cita lagi sedih dari nie pun ok jerr tapi dia mmg pandai sentuh hatii toll…. Tah nape plot tu yg nari2 pun boleh sayukan i yg keras batu hati nie. Tapi mmg plot tu tengah menyatakan sesuatu kat i. Sedih sehh smp sakit kepala sbb gheriau huhuhu. Tulah kalau tak begitu di hargai bila tngk cita nie, rasa teruklah diri nie. Mcmm lah lagi nak aderrkan seperti yg di harapkan semua. Ape ko ingat aku kete boleh modified segala….Apa pun nasib lahh. Tapii tak di sangka sangka jangan… mmg dia unpredictable. That what dia so special. Oklahhh idup kene enjoy… jng asyik salahkan orng kalau orng slah mungkin kita penyebabnya. Ingat kata-kata uztaz pagi2 kat tv1 kita akan rasa seantelo dunia salah pada kita n kita menderita dan perlu berkorban tapi agak2 bukan itukan perjalanan hidup dan liku2 yg perlu kita selesaikan. Janganlah rasa kita saja tau berkorban, orng lain tak berkorban untuk kita? orng lain tak juga rasa terkorban dek perbuatan kita? Aderr kita amik peduli pengorbanan org kat kita? Ape pun cuci mmg best. I sedang cuba berfikir seperti ape yg ustaz tu ckp. Aderr betulnya gak. Hati kita rasa rosak sebb asyik rasa kene berkorban ja. Tapi ok pe hidup penuh liku liku baru lebih matang. N i’n avoid myself to think that i’m the victim anymore. Sbb semua nie akan merosakkan jiwa jerr. Mau boleh mentel illness. Tak mau…..

Thursday, October 22, 2009

semuanyelahhh....................... promosion untuk cikgu

Yahahaha….. bukan tak nak update selalu Cuma kesibukan, kemalasan dan kekerinagnan idea serta line internet yg kekadang aderr kadang hilanggg….. oklah huda… kalau ttg boperen tak derr ape nak cita. Sbb ‘biarlah rahsia’…. Nape tah kalau ttg tu malu lah plak nak cita2.. hehehe… ape pun kita orng stady jerr. Hati perasaan in kekadang taklah perlu semua boleh di terjemahkan ye tak?. Plak saperti anda semua tahu bab berkata2 i mmg fail. Kalau dalam klas pus asyik tersebut salah, tersasul tah apa2 ini kan lah plak dlm blog, tulis plak tu. Sy nia ber masalah dng perkataan dan ejaan. Terukk snagt….. Dri kecik gi nape tahh… ujian spelling ngan ejaan pun selalu tak penah pas.... mama ckp mungkin dyslexia kot… tapi tahap rendah lahh.. kekadang dan selalunya kanan kiri pun fail tau… nasib ‘dia’ pahamm, walaupun selalu kena marah sbb dah salah masuk jalan lain dan menyebbkan sesat teruk. Hahaha…. Tahlah mcmm dapat jerr masuk u. mybe physia tak memerlukan so many word kot,,, hanya calculation…. Yelahhh tuu…. Hahaha what is wounderful about my life 2 day. So many thing….
1. Kelas 5 Akn 2 hanya aderr 3 orng fail tupun fail ber maruahh
2. Budak yg liat nak datang sekolah n belajar dah berkobar2 nak belajar
3. 5 Sc 3 punya paper 3 pehh banyak gaklahh yg boleh di tanda betollll….
4. kekawan yg baik sehhh……….
Pendek kata my life is always wonderful lah. Tapi kekadang heran dengan sesetengah org yg tak nak enjoy life nie… kalau kata keje cikgu susah cubalah keje lain… lagi susah lagilah kene balik petang.. penat ke tak ko kene tunggu petang baru balik tak mcm cikgu. Kekawan ok jerr kalau nyampah kat dia ko bleh jauhkan diri darinya sbb sekolah tu besar ooo, kalau ofis nak plak depan meja jerr pehhh mau berhenti keje nie… keje aderr masa jerr banyak, kalau tau susun atur ok jerr tak perlu tension sana sini kalau kita tension, agak2 orng lain?? Sama jerr….. Kalau i senang jerr, kalau nak buat buatlahh tapi kalau tak nak tu, lantak kolahh keje… hahaha ok jerr.. rasanya keje ok jerr. Cuma tak tahan kene tanggung keje orng lain sbb alasan2 bodohlah… tu mau mendatangkan baran… tapi tak pa pejamkan mata kata okkkkkkk………….. so oklah. Kalau cikgu, kebaikkanya!! Cukup kol satu blahh kalau u mau.. nak tunggu kat sekolah 2 ur choice. I suke jerr dok sekolah ngan imah, k yati, aminah, mahfuzah, k leha. Kalau kene balik tu yg bosan sbbnya balik umah tak derr keje n boring. Nak tido tu bukanlah hobi kalau dapat tido pun tak sampai 15minit pastu dah jadi ayam mengeram atas katil bosannn…. Cikgulah benda paling best dalam hidup nie selalu jumpa berbagai2 jenis manusia yang bergelar anak murid ceh wahhh…. Perangai diaorng lain setiap sorng. Terlebih ramah… ter lebih control… terlebih baik… terlebih manja… terlebih kureng… terlebihh itu n ini tapi tulah yg paling best sbb setiap hari aderr jerr pengalaman baru untuk diperolehi kalau keje ofis, muke berak kapur tu lahh ko akan engok 10 taun kalau 10 taun ko duduk siti… sanggupkah ko…. Tak sanggup wehhh…. Hidup perlu sentiasa perlu di up date… and jng lupa kwn dengan orng selain cikgu sbb i akan membuka seluas2nya pemikiran kita… pehh promot habisss … oleh itu majulah cikgu untuk Negara. Jangan marahh org keje ofiss Cuma tuu semua keluhan papa yg keje kat ofis toll tau….ape pun kat mana pun pejam mata pastu buka n kata ok jerr…. (pnjg tuuu….ok?)


agak2 bahgia tak jadi cikgu???


tak pelik ke sorng2 punya perangai... kan? kan? kan?

Tuesday, October 13, 2009

haloooo semua

sori dah lama tak up date blog buzy n membuzykan diri. cuma this couple of week my life was not too beautiful as before. i know why but u dont have to know. For some related person that near to me they know why. it all because of 'tut'. most of the time i filling my life with updating my another blog that is vice verse to thus blog. huhuhu...... but in this blog i wont tell the tear of me. my raya is so wonderful ever, for 3 year i'm being fighting with my brother an this RAYA we a getting back together as brother and sister. as my mom said we are too stubborn to 'beralah' even we are too close together before. we do anything together. and so many memory that cannot be forget by us. even some time that memory are too humiliate to remember by us. but he is my little brother forever. after 'bebaik2' we always spent time together at kl. go for a movie, reading book at border, eat hear and there. thank god i have him. he like to spent his time with me and so i am. huahahahaa cakap orng putih tonggang tebalik lah tuu... so now went i fill depress i know who can i go to. kalau terjumpa jumpa kat damansara kami mcm awek ngan pakwe jerr. my brother manja gila suka suki dia peluk cium i depan orng mau mendatangkan skandel tuu. tapi itulah dia matulul ku.thank u abang to be with me again like before.