Wednesday, July 29, 2009

2day, imah lapar

hahaha..... awal2 dah jump budak 5sn2 best. my lovely class, tempat tenagkan fikiran yg beserabut sbb smlm gile2 ingat kat mak kalau ikot kata hati yyg weng nie mau start keta balik kedah. nasib tak cuukup weng gi. semuanya sbb mak niza datanglah nie n so meny serabut thing dlm kepala hotak. bulan 7 bulan badluck tuk aku sbbnya taun pas jatuh longkan selayangmall di sbbkn sbb sama taun nie. rupa2nya mmg bulan frust kot. huhuhu... tapi my lovely students put out of my 'wengness' away even 4 a while. diaorng mmg ckp banyak but i bat u they have their own 'awra' that can make me smile all day long forgot all my weng to go home to my mama.nyesal tak balik masa dpt mc ari tu. n 1 more thing.... bulan penuhkan mama ckp aku akan sakit bawah rahang mulut sbb tonsel aku akan membengkak dari kecik sampai dah tua mcm nie pun sakit gi....khamis is my fullday at scholl sbb kelas penuh.. but the most enjoyably classes. pafa pun bleh baik mcm tak caya sbb aku bleh sembang ngan bebudak nie... taun ttg at are they thingking in chines way. pjk 5sn2 n 3. budak dia mmg baik n i'll make sure all my students must laugh and smile. becoz of what? i want all the people near me is a wanderful day. sat gi nak jmp bbdk 5ak2 bdk nya blur teruk yg terlebih pun aderr. dia orng nie sebenownyer nak test aku pandai ke tak ajar sain. sekali di tanyanya aku jwb habis siap masuk kimia n tah ape2 yg aku tau semua aku cita baru terlopong n tanya keluar ke. so dng selamber aku ckp tak n saja nak tunjuk pandai kat diaorng so akhirnya aku gak pening nak mengabihkan silibus niee... akkkkk pening mahhhh..............jom imah makn.

Tuesday, July 28, 2009

bilik baru yg kecil

ari nie gi hantar baju kat umah baru best rumah tu cuma blknya taklah sebesar bilik sekang nie.dari flat ke banglow ke apartment. pas nie apelah plak kan?? kerana satu keputusan jerr. pastu gi tesco ngan niza n dia hehehoooo.... suka buat kelakar. mcm semua cita bleh ckp kat dia tanpa judgement. tq... paham... mari pindah... tapikan tak puas atilahh bilik aku kecik benarrr.........

suka suki (tak salahkan bekawan)


Life would be difficult.. when we take all words into our mind of people behind us.
Keep yourself happy... Do not consider words of people behind you...Its your life....
if think of others...happy days in your life will getting decreased..Don't expect people to change..
Think about your life. Pray to god to change them...Leave in hands of God.. Be humble, polite to others. You will surely succeed....

Monday, July 27, 2009

my another family (my lab family)


nak cita gi... kwn aku yg sorg nie ari nie sibuk sbb cik imah tak dtng sek gi. so kesana sini di panggil mak tiri dia siankan. muke tu mcm tido tak cukup smlm tol tak. tapi ketawa n lawak dia masih sama. sentiasa menyinari hidup kami semua di lab tu. lab bagaikan sebuah keluarga yg lengkap cuma tak berbapak. ada 'mamy' yg menjadi ibu kami, kak long (k kamizah) yg selalu aku minta dia tolong buatkan keputusan untuk aku, masalah ja nampak muka dia jerr dulu timbul dlm kepala menjadi tempat ngadu, kak nagh (k zaleha) serabut mcm mana keje, dia senyum gak aman bila tengok dia. k yati pemberi nasihat berguna segala rahsia tak dapat nak sembunyi dari dia, dia akan sound dulu sebelum rahsia di pecahkan.. kantoi-kantoi, dia takda boring gaklah hari2 kami muka mmg tak tau nak tarik. n most moody girl, k imah, walaupun dia muda dari aku di sbbkan dah kawin aku anggap dia akak aku gak sbb dia ada pengalaman wehh. suka bat ngan amin dia mc ke tak ari sek n selalu amin menang. mood dia up n down kalau suka sukee gila, kalau sedih sedihhh gila, buatlah senyum pun tak jadilahhh, n 2 kakak aku yg mengikut umur, muda dari aku sbb dah kawin dia orng akak aku gakk. hehehe sorng solehah sorng lagi senyap sesenyap alam. baik senyum jerr. mahfuzah n mai. aku rasa tanggugjwb plak kat si mahfuzah nie sbb dia adik kot heheh ngaku gak akhirnyakan kan kan... n last one si amin kami dua jerr yg tak kawin n terumbang- ambing gii. kamilah yg suka buat lawak bodoh gaduh2 usik imah n bemanja ngan k yati n mami. mami aku syg mcm mak aku sendiri, syg gila kat dia. dia suka beleter kat aku sbb suka sexy. hehehe.... dia tak tau kat luar mcmm gi hahaha.amin banyak tulun aku. hehe no skandal....n our tetamu k sikin yg best gak. what ever it is my life around them is so beautiful every day. i'll fogot every single thing of my pain when i with them. to sbb selagi tak pukol 330 aku tak balik. kurang2 aku dapat lupakan sesuatu yg sentiasa melekat dalam otak aku nie. tak best langsung tau tapi dia nak pk gakk... so balik sek.... mandi... solat.... tido smp 630... bgn ajak niza mkn... balik nuat nota... tido ... sok gi sek jmp balik geng aku ngan anak2 murid aku yg sengal but sanagt best. i love u all so much all of u.. korang ubah seluruh hidup ku yg dulu jadi lebih baik. dan sbb tu gak aku buat blog nie untuk ingat benda2 yg best jerr..yeh yeh sekang dah tak lalu mkn nasi so boleh kurangkan lagi barat yg banayk nie kan3x....

hahaha


smlm hari yg paling teruk daalm sejarah hidup, boring tahap ikan kering sbb rasa mcm dah jadi ikan kering, kering dalam bilik sorng2.makan tak lalu sakit hati so mcmm aku nak happy so petang tu nak happykan diri yg serabut tauge aku buat keputusan kuar dari rumah ala asrama tu. nak gi mana tahh so aku turun jmp kat tugur odah ajak2 dia kot2lah dia nak ikot. n dia nak ikot.. aku tak plan pun so bila odah nak ikut aku nampak tasik batu kat ulu yam tuuu.... keluar kat luar jump niza dia pun nak ikut.so kami gi sana. lupa segala sensara sekejap. aman damai tngk hijaun sembang2 ringan ngan dia orng mungkin perjumpaan terakhir kot sbb pas nie kami nak pindah dah asing2. semuanya sbb 'nak tukar angin lain' punya hal. tak pelahhh beralah lebih baik kan. so ari nie gi tngk umah baru...
wow cantik warna kuning sanagt cantik pas nie kami (aku nagn niza) akan hidup bedua saja. barang banyak gak kita beli tah ape2 punyalah semangat nak duduk umah baru. harap bestkan tapi tiba2 aku jadi takut palk takut satu hari nanti aku akan di tinggalkan gak sbbnya niza dah nak kwn taun nie. huhu aku plak tahlahh tak derr masa depan pun. 'sarip doll' mmg jahatkan dlam seniman bujang lapokkan. nasib pagi2 tadi dah di ceriakan k nor yg best habis semua ikan kering dah ok balik.

Saturday, July 25, 2009

Putra Jaya (janji terfulllfill)

Hari nie sunyi gila sbbnya niza jmp tunang dia, n dia sibuk lagi. takkan nak paksakan. Ingat hari nia akan jadi hari paling boring dan hari yg paling sensara lahh. Tapi tah itulah, ank2 murid kesayangan aku call amik hemper dia org nak balik dah. Aku gi ambik n pada masa yg sama rasa nak ngantar dia orng balik. Dlm pejalanan nak antar depan sek rasa laparlah plak n ajak diaorng break1st. mkn kat kedai mamak sapa bayar akulah hahaha… takpa itu rezeki mereka. Lalu aku pun drive nak antar nasuha balik dlm pejalanan rasa malas nak balik umah so aku ajak diaorg mandi air tejun tapi akulah plak yg malas jadi aku ajak dia org ketmp lain mana akkk. Pk punya pk aaa aku penah janji dulu nak bawak tiga serangkai nie gi putrajaya so aku pun teruskan niat. Nasuha balik Tanya mak dia, amik kerel kecik dan si senyum aku sabah. So today i’ll gonna tread them as my sister n i hope this last year holiday i’ll bring all my sister to KL for holiday n bring them to all the places that i’ve been before. Akuaria, bukit tinggi, their favorite place at KL, Mid Valley n kg Malaysia nasi lemak also not forgetting their burger king nugget cheese. Right shipa? Ain?? I call my family (beleter kat shifa dan pujuk ain yg nangis sbb mama marah dia. Ohh i’m miss them so much) and my beloved maksu. She seems so happy when i promise her to buy her a baju raya as she wish. My new n best friend ever , he still on my life today in his sms with his joking and little worries about my madness reaction. He always said that i like to follow my heart. He said tonight he is the poyos budak in unives (hehe ketua pemuda skincan).Now I’ll happy coz i’ll make them happy too. Even it still feel deep pain i can’t avoid.