Tuesday, December 29, 2009

terima kasih-takut-

ko jangan marah kalau kali nie aku juga terr emo mcm makcik tu. terimakasih sanagt2 sbb tema kasihh tolong aku tak ternilai sangat. ko paling senang aku lepas segala yg terbuku dah terlekat kat ati. tah napelahh aku caya kat ko sangat ek. tima kasih bagi aku kwn yg akan teman aku tiap hari. walaupun dia takleh ckp aku sajalah yg bebel kat dia gantikan ko. bila ko ckp tentag tu aku banyak terfikir. kesian palk kat aku nie kan. sampai ati dia buat kat aku. rasa teruk plak diri nie. huhuhuh... kebodohan aku yg aku sendiri tak dapat aku selamatkan. tapi ape nak buat tu dah ujian Allahkan. Ko selalu timbul bila aku sangat perlu dan jadi sedih sehh bila yg sepatutnya selesaikannya tuk aku tak dapat aku harapkan. ko suke jerr dengar aku bebel kan? banyak aku cite kat ko sampai mimpi2 aku pun aku citakan. mmg senag dengan ko. sangat senang. susahnya mulut orngkan?? terima kasih... semoga ko akan jumpa orng terbaik dlm hidup ko satu hari nanti. mcm nur kasih. mcm mami kata 'Allah tengah sediakan yg ter baik tuk ko'. kalau boleh tunggulah aku selesaikan semua dulu sblm ko pergi. aku takut nak hadapinya kalau tak seperti yg aku harapkan kalau ko tak derr.kurang2 kalau plan A x menyebelahi aku biarlah plan B ko masih aderr bagi aku sokongan. tapi keputusan di tngn ko aku takleh halang tapi aku harap snagt. apelahhkan kat depan aku nanti??? aku sngat takut wehhh...

Yang Terlewatkan

dimana kau selama ini
bidadari yang ku nanti
kenapa baru sekarang
kita dipertemukan
sesal kan tiada arti
karna semua tlah terjadi
kini kau tlah menjalani, du du du du du
sisa hidup dengannya

mungkin salahku melewatkanmu
tak mencarimu sepenuh hati
maafkan aku

kesalahanku melewatkanmu
hingga kau kini dengan yang lain
maafkan aku

tak berulang kembali
kau tak akan terlewati
segenap hati ku cari, du du du du du
dimana kau berada

walau ku terlambat
kau tetap yang terhebat
melihatmu, mendengarmu
kau lah yang terhebat

Monday, November 30, 2009

nota fizikk

kepada anak2 murid sy. sy minta maaf sbb telupa nak bagi nota tuu... sanagt2 terlupa... nanti dtng sekolah claim duit ek. soriiiii. good luck for ur spm

One more thing nota nie aderr copy right jng bagi kepada sesiapa pun selain dari bdk 5sc3

dapatkan kat hudah ek!!!!

Friday, November 27, 2009

HARI YANG MENYAKITKAN HATI

macam bodoh... tulah ayatnya.. telefon hanya nak menyakitkan hati saja... sori kali nie nak gak luahkan sakit ati. nie kerje orng bodoh yang cuba nak drag orng lain jadi bodoh mcm dia. di tanya plak tujuan hidup aku. napelak? suka ati akulah nak tentukan mcmm. nape ko punya hidup dah cukup baik kerr? ingat duit tuu segala2nya..... kalau hidup dok terkejer2 ke duit ko mati pun ngan duitlah takderr lain. idup tak semestinya dengan duit semata2, hidup perlu lebih dari itu. hidup juga perlu pada tuhan, hidup perlu pada ketenangan, hidup perlu kpd keikhlasan pada diri sendiri. kalau rasa hidup hanya pada duit, masa kita hilang, kwn juga mungkin hilang n selalunya ya... kwn akan hilang kerana kita jadi mata duitan dek kerana mengejar duit hingga sanggup menggunakan kwn kita semata2 kerana duit dah bila tak bejaya nak mendapatkan apa yg dihajat buang kwn buang saudara. aku benci 'MLM' dah dua kali terkene dek penangan orng2 yg taksub ngan benda nie tapi tak semua kwn MLM aku mcm tu masih ramai yg ok tapi yg lain perhhh..... membuatkan aku membara.... memaksa samapi tahap menghina pun dah ada. Nape aku sebagai ank kakitangan kerajaan tak penah pun kebulurr tak mkn selama nie. aku sbg kakitngn kerajaan tak penah plak ketandusan duit sehingga membawa menderita akibat x aderr duit. dah tak dapat yg di cita nak menghina plak. saudara aku siap buang saudara sbb taknak buatkan dia loan 80K atas nama aku. ko gila???? dah ko tu swasta napa tak buat sendiri nak jugak kakitngn krjaan nie buatkan atasss nama aku gak. kwn aku sampai tarikh ini masih memaksa n kata hidup aku sia2 sbb mengsia2kn pelung ini. depa nie mcm dah tak paham2 hak pemikiran orng agaknya. gila kejarkan duit orng......... akhir ayat dia 'U adalah sangt bodoh n sia2 sbb mensia2kan diri u' sesungguhnya aku bengang sangt raya petama hari raya aji nie.. dari buka mata sampsi nak tido sakit ati yng melampau2. (post nie x lame lahh sbb nanti dah reda marah i akan delete tau)

Monday, November 9, 2009

REZEKI KELUAR DARI BATU

Alhamdulillah.... di saat2 sengkek tahap cipan batu... aderr rezeki tak terduga sehh... hahaha hari nie dapat duit jadi ajk koperasi. banyak gakkk.... mmg rezeki tak di sangkaa.. tolnya.. harap2 taklah i menggunakan kemudahan bank PAMA i yg selalu i buat kalau keringg.... memg rezeki tau sanagt bersyukur tak terkira.....cukuplah balik duit i nie.i aderr takat yg membolehkan diri di istiharkan pokai tegar ia itu bila dlm poket tinggal RM100. masa tuu i hanya nampak papa i jerr...bukan sugerdaddy tau daddy betull tau En Kamil. dialah penyelamat aku.... tq papa i love u so much... muah!!!!

Friday, November 6, 2009

PROGRAM DIET KAK NOR

tahiah kak nor sbb telah mereka satu program baru yg menjadi ikutan ank buah u. selalunya dialah ketua mkn kitaorng, siap bwkkan makanan lagi bagi kita orng mkn. sungguh mulia hati mu. tah napelah plak ketua kitaorng nie, buat resolusi baru nak kurus.. hip hip hidup kak nor. so di sebabkan dialah gak kita orng yg berkesedaran montel nak kurengkan dan seterusnya kecikkan badan. kita orng pada mulanya nak bagi moral support jerr tapi mcmm gi ikot anasir yg di bawanya. best plak bila berjaya dari sehari ke sehari melaporkan kepada ketua yg kami berjaya tak makn nasi ari sebelumnya. so aku mula lambat sikit sbb ter tumpas dek nasi briani puvethradia (pehhh ganas sedap sungguh).. ok berbalik kepada ketua i. dia nie joint program 99 hari tanpa nasi. harap2 ber jayalah ek dia n i. aku dah 5 hari sampai ari nie x makan nasi gi. tapi i tengah usahakan diet tegarlahh... hanya makn roti jerr. agak2 berjaya kerr??. setiap mlm akan antar report kat ketua senarai mknn yg di makan ari nie. so selamat tinggal nasi... bye....bye...
so ari nie nak gi tesco nak beli bahan2 nak buat kimchi. nape nak buat kimchi?? diaorng ckp kimchi dapat kurangkan berat badan dan daie yg ter baik. katanyalah sbbnya orng korea mana yg gemok2. nanti kimchi tu bejaya di hasilkan kutau akan rasa dulu. agak2 lalu kerr kak nor?

nie plak antara cara2 nak menjayakan diet kami
MENU & TIP2……..


Makan quacker oat meal setiap pagi memang sudah terbukti dapat menurunkan kadar kolesterol yg tak bagus.

Kawal lah berat badan dgn menjaga porsi makanan kita. Misalan nya kalau dulu kita makan dua pinggan nasi, sekarang makan satu pinggan saja. Kalau satu pinggan, sekarang setengah pinggan.

Banyakkan merebus. Jangan menggoreng.

Banyakkan makan low fat. Misalan minum kopi hitam/teh kosong. Jgn tambah susu pekat. Jgn makan kek atau dessert seperti pastries yg banyak menggunakan telur dan mentega. Ada kek yg menggunakan putih telur dan minyak makan seperti kek sponge - ini OK.

Makan daging yg berwarna putih seperti dada ayam. Buang kulitnya.

Banyakkan makan dari kacang soy.

Banyakkan sayuran dan buah buahan. Pilih yg warna nya terang atau merangsang seperti lobak merah tapi bukan lobak putih. Pilih bayam,cekur manis, sawi hijau tapi bukan kobis putih. Tembikai dan mangga mempunyai warna yg sungguh exciting.

Bersenam memang lah BORING. tapi kalau kita dapat exercise yg fun, yg kita suka, tak lah boring. Kalau tak ada senaman yg fun, apa kata berjalan kaki? jgn jln slow slow, pantas kan sikit. Pakai seluar panjang yg tak gelobos dan tak ketat dan tak menyapu jln. untuk keselamatan. Jalan selama lima menet setiap hari. Bila dah syiok jln lima menet, jln selama sepuluh menet pulak. Tambah waktu berjalan sehingga satu jam setiap hari atau lebeh. Exercise lima kali seminggu.

teabreak kol 3-6pm
ambil 1 biji buah (apple/orange/kiwi/plum/pear/starfruit/honey dew/papaya/watermelon/dragon fruit/pineapple/grapes etc
jgn ambil (ciku, nangka, cempedak, rambutan, pisang, logan, mangga, durian dan persimmon (buah pisang kaki)…tapi niee buah2 yang paling sedapkan…

dinner pulak kol 7.30 - 9mlm ajee

pastikan kena minum 8 gelas air sehari

kalau masih lapar sebelum tido boleh ambil 1 cawan susu rendah lemak atau 1 cawan low fat yogurt/ 1 cawan soybean yang kurang gula/ 1 cawan milo ‘o’.

makan malam sebelum pukul 7.30mlm kalau boleh.

tapi kalau dah kol 12 masih lapar tak leh tido ambil 1-2 sudu cereals..kalau masih lapar

Saturday, October 24, 2009

CUCI



Hebat sangat hari nie dpt tngk ‘Cuci the Musical’. Tengok pula ngan anak Kak K… pehhh mmg best, seperti yg dijangkakan kalau aderr AC mmg pecah perut. Lawak sepontan yg tak membodohkan sesiapa… lawak original dari idea yg genius. Tak mcm pelawak yg kononnya no. satu di Malaysia mcm hampereh. Tol tak? dah la lawak bodohkan orng siap pinjam lawak org lain plak. Rasa maluu jerr nak ketawa. Ingat ayat anak murik pertama aku kata ‘cian’. Apelah kabar dia orng ek. Yg belakon dlm tu aderr Awie (i like that what i call truly lelaki) tingat kat Lorenzo sebijik ko. Hero yg di gilai ramai Hans oklahh.. i tak suka yg orng suka. Adibah Nor mmg best habis, suara pehhh marvelous. Aderr Vanida Imran, cantik pehh comel mmg sesue jadi artis. N lastly Aflin…. Dia lah nie punya cita. Kalau korng gi dari mula cita smp abis ketawa terbahak-bahak. Kelakar habis sampai malu kat diri sendiri ketawa tak sedar diri…. Tapi dalam ketawa2 tu boleh tak caya? air mata menitis laju menangis. Haiiii emo tol. Air mata jatuh laju tak mcm selalu laju gile malu plak kalau org sebelah tau nangis.? (Mau dia pk betol kerr bdk nie.) Napelah jadi gini. Aflin la nie dah masuk cita kedua yg di buatnya i tewas di physo dia. Dulu Buli n kali nie Cuci. Cita lwk yg boleh buat i nangis. Tngk cita lagi sedih dari nie pun ok jerr tapi dia mmg pandai sentuh hatii toll…. Tah nape plot tu yg nari2 pun boleh sayukan i yg keras batu hati nie. Tapi mmg plot tu tengah menyatakan sesuatu kat i. Sedih sehh smp sakit kepala sbb gheriau huhuhu. Tulah kalau tak begitu di hargai bila tngk cita nie, rasa teruklah diri nie. Mcmm lah lagi nak aderrkan seperti yg di harapkan semua. Ape ko ingat aku kete boleh modified segala….Apa pun nasib lahh. Tapii tak di sangka sangka jangan… mmg dia unpredictable. That what dia so special. Oklahhh idup kene enjoy… jng asyik salahkan orng kalau orng slah mungkin kita penyebabnya. Ingat kata-kata uztaz pagi2 kat tv1 kita akan rasa seantelo dunia salah pada kita n kita menderita dan perlu berkorban tapi agak2 bukan itukan perjalanan hidup dan liku2 yg perlu kita selesaikan. Janganlah rasa kita saja tau berkorban, orng lain tak berkorban untuk kita? orng lain tak juga rasa terkorban dek perbuatan kita? Aderr kita amik peduli pengorbanan org kat kita? Ape pun cuci mmg best. I sedang cuba berfikir seperti ape yg ustaz tu ckp. Aderr betulnya gak. Hati kita rasa rosak sebb asyik rasa kene berkorban ja. Tapi ok pe hidup penuh liku liku baru lebih matang. N i’n avoid myself to think that i’m the victim anymore. Sbb semua nie akan merosakkan jiwa jerr. Mau boleh mentel illness. Tak mau…..

Thursday, October 22, 2009

semuanyelahhh....................... promosion untuk cikgu

Yahahaha….. bukan tak nak update selalu Cuma kesibukan, kemalasan dan kekerinagnan idea serta line internet yg kekadang aderr kadang hilanggg….. oklah huda… kalau ttg boperen tak derr ape nak cita. Sbb ‘biarlah rahsia’…. Nape tah kalau ttg tu malu lah plak nak cita2.. hehehe… ape pun kita orng stady jerr. Hati perasaan in kekadang taklah perlu semua boleh di terjemahkan ye tak?. Plak saperti anda semua tahu bab berkata2 i mmg fail. Kalau dalam klas pus asyik tersebut salah, tersasul tah apa2 ini kan lah plak dlm blog, tulis plak tu. Sy nia ber masalah dng perkataan dan ejaan. Terukk snagt….. Dri kecik gi nape tahh… ujian spelling ngan ejaan pun selalu tak penah pas.... mama ckp mungkin dyslexia kot… tapi tahap rendah lahh.. kekadang dan selalunya kanan kiri pun fail tau… nasib ‘dia’ pahamm, walaupun selalu kena marah sbb dah salah masuk jalan lain dan menyebbkan sesat teruk. Hahaha…. Tahlah mcmm dapat jerr masuk u. mybe physia tak memerlukan so many word kot,,, hanya calculation…. Yelahhh tuu…. Hahaha what is wounderful about my life 2 day. So many thing….
1. Kelas 5 Akn 2 hanya aderr 3 orng fail tupun fail ber maruahh
2. Budak yg liat nak datang sekolah n belajar dah berkobar2 nak belajar
3. 5 Sc 3 punya paper 3 pehh banyak gaklahh yg boleh di tanda betollll….
4. kekawan yg baik sehhh……….
Pendek kata my life is always wonderful lah. Tapi kekadang heran dengan sesetengah org yg tak nak enjoy life nie… kalau kata keje cikgu susah cubalah keje lain… lagi susah lagilah kene balik petang.. penat ke tak ko kene tunggu petang baru balik tak mcm cikgu. Kekawan ok jerr kalau nyampah kat dia ko bleh jauhkan diri darinya sbb sekolah tu besar ooo, kalau ofis nak plak depan meja jerr pehhh mau berhenti keje nie… keje aderr masa jerr banyak, kalau tau susun atur ok jerr tak perlu tension sana sini kalau kita tension, agak2 orng lain?? Sama jerr….. Kalau i senang jerr, kalau nak buat buatlahh tapi kalau tak nak tu, lantak kolahh keje… hahaha ok jerr.. rasanya keje ok jerr. Cuma tak tahan kene tanggung keje orng lain sbb alasan2 bodohlah… tu mau mendatangkan baran… tapi tak pa pejamkan mata kata okkkkkkk………….. so oklah. Kalau cikgu, kebaikkanya!! Cukup kol satu blahh kalau u mau.. nak tunggu kat sekolah 2 ur choice. I suke jerr dok sekolah ngan imah, k yati, aminah, mahfuzah, k leha. Kalau kene balik tu yg bosan sbbnya balik umah tak derr keje n boring. Nak tido tu bukanlah hobi kalau dapat tido pun tak sampai 15minit pastu dah jadi ayam mengeram atas katil bosannn…. Cikgulah benda paling best dalam hidup nie selalu jumpa berbagai2 jenis manusia yang bergelar anak murid ceh wahhh…. Perangai diaorng lain setiap sorng. Terlebih ramah… ter lebih control… terlebih baik… terlebih manja… terlebih kureng… terlebihh itu n ini tapi tulah yg paling best sbb setiap hari aderr jerr pengalaman baru untuk diperolehi kalau keje ofis, muke berak kapur tu lahh ko akan engok 10 taun kalau 10 taun ko duduk siti… sanggupkah ko…. Tak sanggup wehhh…. Hidup perlu sentiasa perlu di up date… and jng lupa kwn dengan orng selain cikgu sbb i akan membuka seluas2nya pemikiran kita… pehh promot habisss … oleh itu majulah cikgu untuk Negara. Jangan marahh org keje ofiss Cuma tuu semua keluhan papa yg keje kat ofis toll tau….ape pun kat mana pun pejam mata pastu buka n kata ok jerr…. (pnjg tuuu….ok?)


agak2 bahgia tak jadi cikgu???


tak pelik ke sorng2 punya perangai... kan? kan? kan?

Tuesday, October 13, 2009

haloooo semua

sori dah lama tak up date blog buzy n membuzykan diri. cuma this couple of week my life was not too beautiful as before. i know why but u dont have to know. For some related person that near to me they know why. it all because of 'tut'. most of the time i filling my life with updating my another blog that is vice verse to thus blog. huhuhu...... but in this blog i wont tell the tear of me. my raya is so wonderful ever, for 3 year i'm being fighting with my brother an this RAYA we a getting back together as brother and sister. as my mom said we are too stubborn to 'beralah' even we are too close together before. we do anything together. and so many memory that cannot be forget by us. even some time that memory are too humiliate to remember by us. but he is my little brother forever. after 'bebaik2' we always spent time together at kl. go for a movie, reading book at border, eat hear and there. thank god i have him. he like to spent his time with me and so i am. huahahahaa cakap orng putih tonggang tebalik lah tuu... so now went i fill depress i know who can i go to. kalau terjumpa jumpa kat damansara kami mcm awek ngan pakwe jerr. my brother manja gila suka suki dia peluk cium i depan orng mau mendatangkan skandel tuu. tapi itulah dia matulul ku.thank u abang to be with me again like before.

Thursday, August 13, 2009

pembina tandu tuan puteri idelian




die nie dah 3 ari weng tah nape tah. pelik tul.....minum ubat batuk 1 botol. tido smp x sedarkan diri n asyik 'tollong kak yati' jerrr.... hahaha. rupa2 dia tengah membina tandu bahagia untuk puteri gunung idealian. hahaha inagt hero nie yg buat tauu......

Wednesday, August 5, 2009

kalau

hahaha kelakar lah plak... fizik f5 tak best diorng bosan lahhh. tak tau nak ajar mcmm dah sbb tajuk dia electronic. takleh nak sangkut ngan ape2 benda sekeliling. sengsara betul.... nasiblah 4sc3 ok. kita orng buat loncing roket satu pun tak naik tinggi. yg satu tu siap attack aku gi. sengaja bebudak nie. hehehe best gak kan bagi diaorng buat sesuatu yg baru.hahaha kak yati memberi aku satu benda yg mgkin memberatkan otak tapi ok lahh. tu kalau nak jwb aku tak tau nak jwb tapi. kalaulah kalau kan senang. nie kalau dia tuk cukup best untuk di kalaukan.

Tuesday, August 4, 2009

suke ek pindahh

hahaha suka kan dah pindah. banyak suka awk kan. pindah berpindah dari baik kepada lebih baik. ok life baru. lebih bnyyk mengekeliling rumah. rasa mcm tak kat asrama. dulu umah besar tapi banyk kat atas jer so mcmm bdk malas tapi mmg malag budak nie. satu gi soalan popelar mnggu nie. cikgu bila nak kawin n cemie ko bila nak kawin. nie semua sbb 3R lahh punya pasal.mmg semua diaorng nie membolahkan stress jerr. tngk dok sembang-sembeng kak dayang buat lawak spastik plak tanya aku berape harga album kawin mahfuzah. Manalah aku tau... but makin aku marah kalau org kesiahan aku. nape nak kasihan aku tak kawin that my choice mahhh. my parents very happy with my single life kalau aku ckp nak kawen papa akan jadi blerrr. kelakar gila muka dia... mcm tak nak lepaskan lagi. buat masa terdekat tak kot, tak taulah kalau aderr yg sesuai dokter kerr... hehehe... yg dulu dah mcm tak sesuae kot...tngklahh kalau aderr jodohh.... hehehe. doakan lahh ek sape yg membaca. tengah dalam perpindahan. semuanya hahaha....huhuhuhu....sedih...tension.... suka..........gembira........ tahhhh............ dah tak tau. tapi this couple of week i'm in my hardness life in my life. huhuhu... migrein teruk dah 1 minggu. nak lari taklehh, keje banyak silibus lagilah banyk nak habis. huhuhu.... i'm afraid there are no wonderful world in my life this period of time. terancam di ancam ancaman huhuh.. ngarut... ape pun balik kedah. hujung minggu nie. tak kira.
p/s: terima kasih is the simple word right, but its the hardest thing to do 4 us. right. hehehehehe

Wednesday, July 29, 2009

2day, imah lapar

hahaha..... awal2 dah jump budak 5sn2 best. my lovely class, tempat tenagkan fikiran yg beserabut sbb smlm gile2 ingat kat mak kalau ikot kata hati yyg weng nie mau start keta balik kedah. nasib tak cuukup weng gi. semuanya sbb mak niza datanglah nie n so meny serabut thing dlm kepala hotak. bulan 7 bulan badluck tuk aku sbbnya taun pas jatuh longkan selayangmall di sbbkn sbb sama taun nie. rupa2nya mmg bulan frust kot. huhuhu... tapi my lovely students put out of my 'wengness' away even 4 a while. diaorng mmg ckp banyak but i bat u they have their own 'awra' that can make me smile all day long forgot all my weng to go home to my mama.nyesal tak balik masa dpt mc ari tu. n 1 more thing.... bulan penuhkan mama ckp aku akan sakit bawah rahang mulut sbb tonsel aku akan membengkak dari kecik sampai dah tua mcm nie pun sakit gi....khamis is my fullday at scholl sbb kelas penuh.. but the most enjoyably classes. pafa pun bleh baik mcm tak caya sbb aku bleh sembang ngan bebudak nie... taun ttg at are they thingking in chines way. pjk 5sn2 n 3. budak dia mmg baik n i'll make sure all my students must laugh and smile. becoz of what? i want all the people near me is a wanderful day. sat gi nak jmp bbdk 5ak2 bdk nya blur teruk yg terlebih pun aderr. dia orng nie sebenownyer nak test aku pandai ke tak ajar sain. sekali di tanyanya aku jwb habis siap masuk kimia n tah ape2 yg aku tau semua aku cita baru terlopong n tanya keluar ke. so dng selamber aku ckp tak n saja nak tunjuk pandai kat diaorng so akhirnya aku gak pening nak mengabihkan silibus niee... akkkkk pening mahhhh..............jom imah makn.

Tuesday, July 28, 2009

bilik baru yg kecil

ari nie gi hantar baju kat umah baru best rumah tu cuma blknya taklah sebesar bilik sekang nie.dari flat ke banglow ke apartment. pas nie apelah plak kan?? kerana satu keputusan jerr. pastu gi tesco ngan niza n dia hehehoooo.... suka buat kelakar. mcm semua cita bleh ckp kat dia tanpa judgement. tq... paham... mari pindah... tapikan tak puas atilahh bilik aku kecik benarrr.........

suka suki (tak salahkan bekawan)


Life would be difficult.. when we take all words into our mind of people behind us.
Keep yourself happy... Do not consider words of people behind you...Its your life....
if think of others...happy days in your life will getting decreased..Don't expect people to change..
Think about your life. Pray to god to change them...Leave in hands of God.. Be humble, polite to others. You will surely succeed....

Monday, July 27, 2009

my another family (my lab family)


nak cita gi... kwn aku yg sorg nie ari nie sibuk sbb cik imah tak dtng sek gi. so kesana sini di panggil mak tiri dia siankan. muke tu mcm tido tak cukup smlm tol tak. tapi ketawa n lawak dia masih sama. sentiasa menyinari hidup kami semua di lab tu. lab bagaikan sebuah keluarga yg lengkap cuma tak berbapak. ada 'mamy' yg menjadi ibu kami, kak long (k kamizah) yg selalu aku minta dia tolong buatkan keputusan untuk aku, masalah ja nampak muka dia jerr dulu timbul dlm kepala menjadi tempat ngadu, kak nagh (k zaleha) serabut mcm mana keje, dia senyum gak aman bila tengok dia. k yati pemberi nasihat berguna segala rahsia tak dapat nak sembunyi dari dia, dia akan sound dulu sebelum rahsia di pecahkan.. kantoi-kantoi, dia takda boring gaklah hari2 kami muka mmg tak tau nak tarik. n most moody girl, k imah, walaupun dia muda dari aku di sbbkan dah kawin aku anggap dia akak aku gak sbb dia ada pengalaman wehh. suka bat ngan amin dia mc ke tak ari sek n selalu amin menang. mood dia up n down kalau suka sukee gila, kalau sedih sedihhh gila, buatlah senyum pun tak jadilahhh, n 2 kakak aku yg mengikut umur, muda dari aku sbb dah kawin dia orng akak aku gakk. hehehe sorng solehah sorng lagi senyap sesenyap alam. baik senyum jerr. mahfuzah n mai. aku rasa tanggugjwb plak kat si mahfuzah nie sbb dia adik kot heheh ngaku gak akhirnyakan kan kan... n last one si amin kami dua jerr yg tak kawin n terumbang- ambing gii. kamilah yg suka buat lawak bodoh gaduh2 usik imah n bemanja ngan k yati n mami. mami aku syg mcm mak aku sendiri, syg gila kat dia. dia suka beleter kat aku sbb suka sexy. hehehe.... dia tak tau kat luar mcmm gi hahaha.amin banyak tulun aku. hehe no skandal....n our tetamu k sikin yg best gak. what ever it is my life around them is so beautiful every day. i'll fogot every single thing of my pain when i with them. to sbb selagi tak pukol 330 aku tak balik. kurang2 aku dapat lupakan sesuatu yg sentiasa melekat dalam otak aku nie. tak best langsung tau tapi dia nak pk gakk... so balik sek.... mandi... solat.... tido smp 630... bgn ajak niza mkn... balik nuat nota... tido ... sok gi sek jmp balik geng aku ngan anak2 murid aku yg sengal but sanagt best. i love u all so much all of u.. korang ubah seluruh hidup ku yg dulu jadi lebih baik. dan sbb tu gak aku buat blog nie untuk ingat benda2 yg best jerr..yeh yeh sekang dah tak lalu mkn nasi so boleh kurangkan lagi barat yg banayk nie kan3x....

hahaha


smlm hari yg paling teruk daalm sejarah hidup, boring tahap ikan kering sbb rasa mcm dah jadi ikan kering, kering dalam bilik sorng2.makan tak lalu sakit hati so mcmm aku nak happy so petang tu nak happykan diri yg serabut tauge aku buat keputusan kuar dari rumah ala asrama tu. nak gi mana tahh so aku turun jmp kat tugur odah ajak2 dia kot2lah dia nak ikot. n dia nak ikot.. aku tak plan pun so bila odah nak ikut aku nampak tasik batu kat ulu yam tuuu.... keluar kat luar jump niza dia pun nak ikut.so kami gi sana. lupa segala sensara sekejap. aman damai tngk hijaun sembang2 ringan ngan dia orng mungkin perjumpaan terakhir kot sbb pas nie kami nak pindah dah asing2. semuanya sbb 'nak tukar angin lain' punya hal. tak pelahhh beralah lebih baik kan. so ari nie gi tngk umah baru...
wow cantik warna kuning sanagt cantik pas nie kami (aku nagn niza) akan hidup bedua saja. barang banyak gak kita beli tah ape2 punyalah semangat nak duduk umah baru. harap bestkan tapi tiba2 aku jadi takut palk takut satu hari nanti aku akan di tinggalkan gak sbbnya niza dah nak kwn taun nie. huhu aku plak tahlahh tak derr masa depan pun. 'sarip doll' mmg jahatkan dlam seniman bujang lapokkan. nasib pagi2 tadi dah di ceriakan k nor yg best habis semua ikan kering dah ok balik.

Saturday, July 25, 2009

Putra Jaya (janji terfulllfill)

Hari nie sunyi gila sbbnya niza jmp tunang dia, n dia sibuk lagi. takkan nak paksakan. Ingat hari nia akan jadi hari paling boring dan hari yg paling sensara lahh. Tapi tah itulah, ank2 murid kesayangan aku call amik hemper dia org nak balik dah. Aku gi ambik n pada masa yg sama rasa nak ngantar dia orng balik. Dlm pejalanan nak antar depan sek rasa laparlah plak n ajak diaorng break1st. mkn kat kedai mamak sapa bayar akulah hahaha… takpa itu rezeki mereka. Lalu aku pun drive nak antar nasuha balik dlm pejalanan rasa malas nak balik umah so aku ajak diaorg mandi air tejun tapi akulah plak yg malas jadi aku ajak dia org ketmp lain mana akkk. Pk punya pk aaa aku penah janji dulu nak bawak tiga serangkai nie gi putrajaya so aku pun teruskan niat. Nasuha balik Tanya mak dia, amik kerel kecik dan si senyum aku sabah. So today i’ll gonna tread them as my sister n i hope this last year holiday i’ll bring all my sister to KL for holiday n bring them to all the places that i’ve been before. Akuaria, bukit tinggi, their favorite place at KL, Mid Valley n kg Malaysia nasi lemak also not forgetting their burger king nugget cheese. Right shipa? Ain?? I call my family (beleter kat shifa dan pujuk ain yg nangis sbb mama marah dia. Ohh i’m miss them so much) and my beloved maksu. She seems so happy when i promise her to buy her a baju raya as she wish. My new n best friend ever , he still on my life today in his sms with his joking and little worries about my madness reaction. He always said that i like to follow my heart. He said tonight he is the poyos budak in unives (hehe ketua pemuda skincan).Now I’ll happy coz i’ll make them happy too. Even it still feel deep pain i can’t avoid.